Eliz Anghel P  H  O  T  O  N  A  T  U  R  E
Blog Gallery Best
Jul 262009
 
Ultimul update al paginii: 13 Dec 2014 19:22

Dupa ce la inceputul lunii iulie 2009 am fost la o mica plimbare pe Timis am observat ca pe malul raului sunt Prigorii (Albinarei). Cum nu aveam nici o imagine cu specia desi m-am mai intalnit cu ea in judetul Constanta in 2008 si in Ungaria in 2009, am hotarat sa ma reintorc in zona cu echipamentul foto. Ca de obicei am plecat din de dimineata pe la ora 7.30.

Sesiune a inceput cu un sticlete care l-am fotografiat de pe fereastra masinii (o raritate la mine).

#17661 Sticlete mancand seminte

#17661 Sticlete mancand seminte

Apoi pe rau am gasit niste specii care nu ma asteptam sa le gasesc acolo. pe malul opus erau niste Fluierari (nu stiu de care):

#17671 pereche de Fluierari

#17671 pereche de Fluierari

apoi am vazut si un Corcodel Mic, o specie care nu ma asteptam sa o vad pe rau:

#17730 Corcodel Mic inotand

#17730 Corcodel Mic inotand

Ce ma luat prin surprindere a fost frigul de pe malul raului eu fiind imbracat doar intr-un maieu si pantaloni scurti. Insa randunelele erau in forma maxima. Probabil as fi fost si eu daca as fi avut pene pe mine :-). Am reusit sa surprind o Randunica in timp ce prinsese o molie:

#17680 Randunica cu molie

#17680 Randunica cu molie

Din pacate nu am incadrat corect, insa pt mine ramane un cadru deosebit.

Au urmat apoi fotografierea speciei pt care venisem acolo. Din pacate nu m-am putut apropia f mult de Prigorii si nu stiu din ce motiv (probabil neatentie) am subexpus majoritatea imaginilor cu cer senin in spate. Am folosit expunere Partial (Arie 9%) si compensare +1. De obicei cand ai cer senin in spate trebuie folosit +2. Cum a trebuit sa fac +1 compensare expunere software iar ISO era 400 imaginile nu sunt prea bune, insa multumitoare pt prima intalnire cu specia.

#17705 Progorie cu insecta in cioc

#17705 Prigorie cu insecta in cioc

Am reusit sa vad pt prima data si un cuib (activ) de Prigorii scobit in pamant intr-un mal abrupt. Apoi am mai fotografiat niste pui de Graur (care pe teren nu mi-am dat seama ce sunt), niste poze bunicele cu o Egreta Mica.

La un momendat hoinarind pe campie la vreo 50 metri de malul raului si uitandu-ma prin iarba dupa insecte, la vreo 3-4metri din fata mea a tasnit un iepure de camp care din pacate pt imaginile mele a luat-o exact in directia opusa:

#17748 Iepure fugind

#17748 Iepure fugind

Oricum pe campie mi se pare mai greu de fotografiat iepurele si chiar si pasarile. Ai mai mult sanse sa fotografiezi un animal langa un loc unde el stie ca se poate ascunde pt ca se simte mai in siguranta in caz de pericol si iti permite sa te apropii mai mult.

De asemenea am vazut pt prima oara ceva ce semana cu un popandau. Din pacate nu am apucat sa il fotografiez pt ca a intrat rapid in gaura. Am asteptat vreo 20minute la vreo 10 metri de gaura dar fara nici un succes.

Intr-un final dupa ce soarele a inceput sa fie mai puternic m-am pus si la fotografiat insecte, reusind chiar un cadru foarte bun si care m-a facut sa spun ca nu am pierdut vremea in acea sesiune.

De asemenea am reusit niste cadre bune (subiect in focus, background blur, lumina uniforma) si cu doua libelule cuplate, insa deocamdata nu am avut timp sa le procesez.

#17796 Libelule cuplate

#17796 Libelule cuplate

Si o molie cu o culoare mai neobisnuita:

#17817 Molie portocalie (Lythria purpuraria)

#17817 Molie portocalie (Lythria purpuraria)

Update Feb 2010: cred ca am reusit sa ii dau de capat si la aceasta molie. Specia se numeste: Lythria purpuraria. Mai multe informatii aici: 1 , 2 . O specie asemanatoare este ca si colorit este Pyrausta sanguinalis.

Moliile sunt niste insecte cu care este destul de greu sa obtii poze bune deoarece le place sa stea la baza tulpinii ierbii, astfel backgroundurile fiind mereu aglomerate, sau umbre firelor de iarba peste subiect.

 Leave a Reply

(required)

(required)

Anti-spam question: